Noutăți Microsoft Build 2020

Datorită situației mai speciale, conferința s-a ținut online. Printre tot felul de sesiuni, care mai de care, s-au anunțat câteva lucruri interesante.

  • PowerToys – utilitare de sistem pentru utilizatorii mai profi. Era disponibil si inainte de conferinta, dar acum a capatat mai multe optiuni plus o interfață mai bogată. Un fel de Spotlight in variantă de Windows. Am instalat noua versiune, dar trebuie să ma mai joc cu aplicația. Multe opțiuni de explorat și încercat 🙂 Se poate descărca de aici.
  • Windows Terminal a ajuns la versiunea 1.0. Anunțat anul trecut, este un terminal mai capabil fata de CMD. În plus integreaza și CMD și PowerShell și unul pentru Azure. Acesta versiune vine cu accelerare GPU pentru randarea de text, tot felul de opțiuni de personalizare, tabs and panes(nu am idee cum aș putea să traduc ca să nu sune stupid)
  • Versiunea 9 a limbajului C#. în special records(aici Java a luat-o înainte 😁). În afară de records, mai prezintă interes și un pattern matching mai îmbunătățit.
  • Windows Package Manager – un manager de pachete(în sfârșit!!!)  pentru Windows. Foarte util, în special pentru insalarea unor utilitare din lumea Linux și nu numai. Momentan este in preview

Pe lânga cele de mai sus, mai sunt multe altele din toate domeniile, machine learning, c++ tooling, dar astea nu pot spune că mă interesează așa mult. Dar nici nu lucrez cu ele.

Oh Microsoft!

What a great times to be alive 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.