Cateva ganduri despre crima de la metrou

Probabil toata lumea a auzit de oribila crima care s-a petrecut in statia Dristor 2. O Femeie a de 25 de ani a ucisa de tren fiind impinsa pe sine.

Citind comentariile la postarile care fac referire la crima ale principaleor posturi TV de stiri(Digi24, Stirile ProTv) vad comentarii rautaciase. Mi-a atras atentia un comentariu in care autorul zicea ca ne meritam soarta. A bagat in acela selfie-uri, faptul ca lumea sta pe telfon etc. Am stat si m-am intrebat ce legatura are cu ceea ce s-a intamplat. Vad de fiecare data comentarii rautaciase  la posturile de pe paginile buletinelor de stiri.

Exita solutii pt ca acea crima sa nu se mai repete ?

Da !

Alte sisteme de metrou au instalate pereti de sticla cu usi glisante care se deschid concomitent cu usile trenului.

In videoclipul postat se poate vedea ca exista o bariera intre tunel si metrou. Videoclipul este filmat la metroul din Singapore, unul dintre cele mai tehnologizate din lume.

Pe langa aspectul legat de tehnologie, am observat ca cei care calatoresc cu metroul au alte obiceiuri fata de noi, anume nu se inghesuie in tren, nu stau in usa(lucru care ma enerveaza  cand vad pe altii ca stau in usa).

Acest lucru contrasteaza putenic cu aglomeratia de la Piata Unirii, Victoriei, Dristor unde lumea se imbulzeste in loc sa astepte frumos urmatorul tren.  Din acesta imbulzeala pot rezulta acidente. Imi amintesc ca mi-am prins jumate de geaca intre usa metroului si tunel fiind impins de ceilalti calatori.

Daca vezi ca nu mai ai loc in tren, nu te sui  in tren ! Dureaza maxim 2-3 minute pana cand vine urmatorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.